Advertenties

De goedheid van God

Standaard

categorie : religie

 

God is goed. Dat is zijn grootste kenmerk. Hij is door en door GOED. Niets aan God is negatief, somber of duister. Hij is pure liefde, goedheid, genade en trouw. Het feit dat God goed is, is de hoop voor de mensheid.

De Bijbel zegt dat elke goede gave van God komt. Hij wil je gelukkig maken, niet ongelukkig, Hij wil de verlangens van je hart vervullen. Niets aan God is slecht of negatief. Elk aspect van zijn wezen, alles wat God denkt en doet is goed. God is intens positief, trouw, liefdevol, mooi, onuitsprekelijk geweldig. Woorden schieten te kort om de goedheid van God uit te drukken.

God is beroemd geworden doorheen de geschiedenis omdat Hij zo door en door goed is. Als je in de diepste duisternis zit, als je door donkere dalen van strijd en moeite gaat, wil God je juist dan laten zien hoe goed Hij is. David schreef de wereldberoemde psalm, waarin staat:

‘Al ga ik door een diepdonker dal, ik hoef geen gevaar te duchten, … Uw goedheid, uw liefde ervaar ik, mijn leven lang.’ (Psalm 23)

‘Je zult zien, je zult merken hoe goed de Heer is: je bent gelukkig als je bij hem schuilt.’ (Psalm 34:9)

Juist als je beseft hoe goed God is, door alles heen, kun je standhouden, doorbreken en overwinnen. De goedheid, de liefde, de trouw, de zorg, de nabijheid van God die zo goed is, kan je helpen om door te breken, door tijden van moeite heen.

Als je door een moeilijke tijd gaat, herinner jezelf dan hieraan: God is goed en Hij zal mij zijn goedheid laten zien.

god is goed licht

Woorden van God voor jou

Hieronder lees je profetische woorden die de Geest van God me ingeeft, om jou diep in je hart te laten zien hoe goed God is. Deze woorden zijn geschreven door de gave van profetie, het zijn dus woorden die God zelf tot je zegt.

“Ik ben gekomen om je leven te geven en wel leven in overvloed, zegt Jezus Christus. Ik ben niet gekomen om je geluk te roven. Maar om je vreugde te geven, vrijheid, liefde.

Ik ben er om je te vullen met mezelf, zegt God. Met mijn liefde en mijn goedheid. Denk niet dat ik je vreugde wil doen verminderen. Neen Ik ben gekomen, zegt Jezus Christus, om je te vullen met liefde en vreugde.

Ik ben de bron van alles wat goed is, zegt God. Ik ben het die echt geluk geeft. Ik ben het die echte vreugde schenkt aan mijn geliefde kinderen.

‘De zegen van de Heer maakt rijk, zwoegen voegt er niets aan toe.’ (Spreuken 10:22)

‘Je zult zien, je zult merken hoe goed de Heer is: je bent gelukkig als je bij hem schuilt.’
(Psalm 34:9)

Laat je niets wijsmaken door de leugens van de wereld. Ik ben de God van leven, de God van vrijheid en vreugde. Als je Mij echt leert kennen, zegt God, zul je verzadigd worden door Mijn goedheid.

Ik wil je zo diep vervullen zegt God, dat je verbaasd zult zijn door mijn liefde. Ik wil je zo verzadigen met mijn goedheid, dat je een bron zult worden die naar veel anderen toe mijn liefde kan laten stromen.

Denk niet dat Ik een God ben die je vreugde wegneemt, nee, ik geef vreugde, Ik schenk liefde in overvloed.

Ik ben het die ware liefde geeft, niets en niemand anders. Ik ken je hart, je nood, je verlangen, mijn kind. Ik zie je hart, Ik ken je gedachten en Ik voel met je mee, mijn geliefde. Ik ben er om je hart te vervullen met liefde die je nooit zal verlaten, die je nooit zal teleurstellen. Want Ik ben de God die liefde is.

Ik ben er om je te laten zien dat er een vreugde is die je nog niet eerder gekend hebt. Ik ben er om je te laten zien dat je geliefd bent, kostbaar, bemind.

Ik hou zielsveel van je, mijn kind.

Ik wil je laten zien dat er een God is die zoveel om je geeft dat Hij zijn leven voor je gaf. Ik stierf voor jou aan het kruis, zegt Jezus Christus. Ik gaf mijn leven voor jou! Niet om je te straffen, maar om je te verlossen! Ik gaf mijn leven voor je, om je vrij te maken van de dingen die je belemmeren, die je verhinderen, van het vrije, volle leven dat Ik je wil geven.

Kom tot Mij, zegt Jezus Christus, laat je zorgen en lasten maar wegvallen, want Ik zal je vervullen.

Ik ben het die liefde geeft.

– Jezus Christus

God is goed. Hij kent je door en door.

Hij begrijpt je en Hij heeft je intens lief. Gods liefde voor jou is oneindig groot. De nacht zal niet blijven duren, je zult overwinnen. Dit zegt God ook tegen je:

Ik ben bij je, zegt God. Ik heb je bij je hand gevat en Ik laat je nooit los.

Je bent Mij zo dierbaar zegt God, zo dierbaar, zo dierbaar.

Ik heb veel liefde voor jou.

Laat al je zorgen maar los, laat al je angsten maar los,
laat al je gedachten maar los en kom in jn armen, zegt God.

Ik heb je zo lief. Rust in Mij, vertrouw op Mij. Ik ben hier, Ik geef om je.

Kom en laat los, vertrouw op Mij. Ik maak alles goed, op Mijn tijd.

Ik help je, Ik ondersteun je en Ik geef je nieuwe moed.

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER.
Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk:
ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”
(Jeremia 29:11)

3d-gouden-pijl-5271528

preview en aankoop boek “De Openbaring “: 

http://nl.blurb.com/books/5378870?ce=blurb_ew&utm_source=widget

 

John Astria

Advertenties

»

 1. Ik weet niet waar je die kennis over god haalt. Niemand kent god. Niemand is in staat god te kennen.
  Profeten als Mozes, Elia, Boeddha, Jezus (Jeshua), Mohamed hebben in hun tijd hun volk hoop gegeven in moeilijke tijden. Hun geschriften waren bedoeld voor het volk van die tijd.
  Die geschriften zijn slechts nog gedeeltelijk actueel.
  Uiteraard is iedereen vrij één of meerdere van die profeten als voorbeeld te nemen en te volgen.
  Er wordt door sommigen verkondigd dat god almachtig en goed zou zijn. Dat is onmogelijk anders zouden misdaden zoals in Syrië niet gebeuren. De mensen worden er mishandeld, verkracht en gedood. Een goede god kan zoiets niet toelaten. Een god die dat toelaat zou een sadist zijn en voor het gerecht moeten gedaagd worden.

  • God heeft zichzelf geopenbaard via zijn woord. Iedereen kan God ontmoeten via gebed, geloven doet men niet met het verstand maar met het hart. Christus heeft zelf gezegd dat men het verstand van een kind moet hebben om te kunnen geloven. Geloof is als een mosterdzaadje, in het begin is dat teder en broos tot het later een stevige struik wordt. Als men God in zijn hart vraagt komt hij altijd. Dit is een ervaring dat met met de ratio niet uit te leggen is.

  • Dat een goede God de toestand in de wereld toelaat komt door de strijd tussen goed en kwaad in de onzichtbare wereld.
   Het gaat om de soevereiniteit over het zichtbare en het onzichtbare. Satan is een demon die God heeft uitgedaagd en die uitdaging heeft verloren door Christus op het kruis. Ooit zal er een einde komen aan het samenstel der dingen zoals die nu is. Christus heeft gezegd dat Hij spoedig zal terugkomen als koning over alles. Dat spoedig is nu al bijna 2000 jaar geleden wat voor de mens zeer lang is. Wanneer men begrijpt dat Hij alles vertelde in functie van de eeuwigheid, dan is het tijdsbesef dat wij ervaren zeer relatief. Er is ook een verschil tussen profeten en Christus. Iedereen die Gods woord verkondigt is een profeet. Christus was geen profeet maar de Messias, de Zoon van God, Gij die de losprijs voor de zonden van de mens overwon op het kruis en daardoor satan versloeg. Bij het laatste oordeel zal iedereen voor een gerecht komen, de witte troon van Christus. Daar zullen de bokken van de schapen gescheiden worden voor eeuwig. De Bijbel is voor alle tijden. De 10 geboden van het Oude Testament (Mozes) blijven van toepassing. Het Nieuwe Testament is het nieuwe verbond met de mens door het bloed van Christus.

 2. De oude geschriften zijn teksten opgesteld voor jan met de pet van die tijd, door hun leiders. Zij wilden het volk morele waarden meegeven om de samenleving leefbaar te houden. Om hun voorschriften en regels aanvaardbaar te maken voor hun volk, toverden zij een imaginaire god uit hun hoed. Een god die men niet kan zien of horen. Hun teksten werden toegeschreven aan die god. Er is niets mis mee dat zij hun volk morele waarden meegaven, maar laten we deze pré-historische teksten niet al te letterlijk nemen, in onze tijd, en toegeven dat we god niet kennen en ook nooit zullen kennen. Het goede en het kwade zit in de mens zelf. Het heeft niets te maken met mythische duivels en goden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: