Wagneriet

Standaard

categorie : Sieraden, juwelen, mineralen en edelstenen

 

.

Wagneriet is een vrij onbekend mineraal. Het komt voor in verschillende tinten geel, bruin, roze, oranje of groen, met her en der glanzende metalige vlakken. Wagneriet is verwant aan apatiet; door verwering verandert wagneriet langzaam in dat mineraal.

.

.

wagneriet haner

 

.

 

Wagneriet wordt gevonden in verschillende landen, onder meer Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal en Rusland.Het is een fluorfosfaat, waardoor het een belangrijke rol speelt in de edelsteentherapie. Het gaat daarbij vooral om de rozerode variant. We schrijven wagneriet graag voor bij stress en burn-out, omdat deze steen je terugbrengt bij jezelf.

 

 

.

Herkomst van de naam

.

Wagneriet is vernoemd naar de Duitse mijn directeur F.M. von Wagner (1768-1851). De steen was al eerder bekend, maar werd pas erkend als zelfstandig mineraal toen het in 1821 in Duitsland en Oostenrijk werd gevonden.In Noorwegen staat het mineraal bekend als kjerulfin, een vernoeming naar de Noorse geoloog Theodoor Kjerulf (1825-1888).

 

.

 

wagneriet

 

 

Door de eeuwen heen

.

Als fosfaat werd en wordt wagneriet in Scandinavië gebruikt als kunstmest. In de Noorse provincie Telemark ligt de Kjerulfin-mijn, waar vanaf ca 1850 wagneriet (of kjerulfin, zoals de Noren zeggen) wordt gewonnen voor gebruik in de landbouw. Als heelsteen is de wagneriet pas een tiental jaren bekend.

 

 

.

Spiritueel

.

ruwe wagneriet

 

 

.

* Wagneriet geeft een ontspannen, blij gevoel, alsof je vrij hebt.
* Wagneriet helpt je efficiënt en pragmatisch te denken en te handelen. Het mineraal helpt je zeer gericht bezig te zijn en minder tijd te verdoen.
* Wagneriet harmoniseert heftige emoties.
* Bij grote werkdruk geeft wagneriet de ruimte om een stap achteruit te zetten en het grote geheel te overzien. Zo merk je wat de eerste prioriteit verdient, en begin je niet als een kip zonder kop te werken. Het laat je ook je eigen grenzen zien.
* Het dragen van wagneriet reinigt de aura, met name de fysieke en emotionele laag.
.
.

Symbolen

.

De wagneriet hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen. De rune die bij de wagneriet hoort, is de joker, het lege staafje. De wagneriet is een steen die overal past, net als de joker. Omdat bijna niemand voor 100% goed in zijn vel zit, kan wagneriet door iedereen gedragen worden.

Extreme negatieve emoties (wanhoop, depressie) worden afgevlakt. Deze rune maakt je realistisch, helpt je je grenzen te zien en voorkomt overmoedigheid.

 

.

b_1724

.

.

 

Chemische samenstelling

.

Wagneriet is een fluorhoudend magnesiumfosfaat. De precieze samenstelling varieert per vindplaats. Wagneriet uit de Verenigde Staten bevat mangaan en is daardoor rozerood. Wagneriet uit Noorwegen echter bevat geen mangaan en is daardoor geel-bruin.

 

.

 

wagneriet

.

Samenstelling: (Mg, Fe2+)2(PO4)F + (OH, Fe, Mn)
Hardheid: 5 – 5,5
Glans: glasachtig tot vettig
Transparantie: doorzichtig, doorschijnend tot
halfdoorschijnend (opaque)
Breuk: schelpvorming, oneffen
Splijtbaarheid: onvolkomen
Dichtheid: 3,07 – 3,14
Kristalstelsel: monoklien

 

.

 

3d-gouden-pijl-5271528

 

preview en aankoop boek “De Openbaring “: 

http://nl.blurb.com/books/5378870?ce=blurb_ew&utm_source=widget

 

 John Astria

John Astria

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.