De sieraden van de koninklijke familie van Spanje

Standaard

categorie :  Sieraden, juwelen, mineralen en edelstenen

 

 

.

 

 

De sieraden van de koninklijke familie van Spanje

 

De Spaanse koninklijke familie heeft een bescheiden collectie, al is niet bekend wat er nog in de kluizen ligt.

 

 

.

Losse tiara’s en diademen

 

.

De Pruissische tiara

 

Deze tiara is gemaakt van platina en diamanten door juwelier Koch en is geschonken door keizer Wilhelm II die het aan zijn dochter Victoria Luise van Pruissen gaf, de grootmoeder van de huidige koningin Sofia. Momenteel draagt prinses Letizia de tiara regelmatig.

 

 

 

Pruisische tiara – Letizia

 

 

 

 

 

De Mellerio schelpen-tiara

 

Deze tiara is gemaakt door juwelier Mellerio voor de 1867 tentoonstelling in Parijs, en bestaat uit diamanten en parels in een schelpenmotief. Na de tentoonstelling gaf koningin Isabella II de tiara aan haar dochter (die toe-vallig ook Isabella heette) toen die trouwde met Gaetano Bourbon der Twee Sicilliën als huwelijksgeschenk. In-fanta Isabella stierf echter kinderloos en liet de tiara na aan haar neef koning Alfonso XIII. Die gaf de tiara als huwelijksgeschenk aan zijn zoon Juan Carlos en diens vrouw Sofia.

 

 

 

Sofia, de Mellerio schelpen tiara

 

 

 

 

 

De fleur-de-lys tiara

 

Deze diamanten tiara is gemaakt door juwelier Ansorena in 1906, met als centraal motief de fleur-de-lys (wat het symbool is voor de Bourbons). Het was een huwelijksgeschenk van koning Alfonso XIII voor zijn bruid prinses Victoria Eugenie. In haar testament liet ze de tiara na aan haar zoon, de graaf van Barcelona (de vader van de huidige koning Juan Carlos). De tiara is alleen voor koninginnen van Spanje, dus toen Juan Carlos en Sofia in 1975 koning en koningin werden kregen zij de tiara van Juan Carlos’ moeder.

 

 

 

koningin Ena’s – 1906 – fleur de lys tiara gedragen door Letitzia

 

 

 

 

 

Letitzia met de huidige fleur de lys tiara

 

 

 

 

 

De diamanten bloemen-tiara

 

Deze tiara van platina en bloemenmotief in diamanten is gemaakt door de bekende juwelier Mellerio. Hij is door generaal Franco aan Sofia gegeven toen ze trouwde met (toen nog) prins Juan Carlos in 1962. Hij kan ook als col-lier gedragen worden of zelfs als diverse broches.

 

 

 

diamanten bloemen tiara – Letitzia

 

 

 

 

 

De Cartier pareltiara

 

Deze pareltiara van juwelier Cartier was eigendom van koningin Victoria Eugenie van Spanje. De parels in de tiara konden vervangen worden door smaragden, maar deze zijn in de jaren ’30 verkocht toen de familie in balling-schap ging. De tiara werd geërfd door haar dochter infanta Maria Cristina, maar dook plots weer op in de ko-ninklijke familie. Tegenwoordig wordt de tiara gedragen door koningin Sofia.

 

 

 

Cartier parel tiara – Sofia

 

 

 

 

De Niarchos Ruby bandeau

 

Een set juwelen geschonken aan prinses Sofia van Griekenland, ter gelegenheid van haar bruiloft met Carlos van Spanje in 1962.

 

 

 

Niarchos Ruby bandeau

 

 

 

 

Koningin Ena’s parel en diamanten tiara

 

Deze pareltiara van Cartier is gemaakt door een andere tiara op te breken en te gebruiken voor deze tiara. De ori-ginele tiara was gemaakt door Ansorena en een huwelijksgeschenk voor koningin Ena van haar schoonmoeder, koningin Maria Cristina.

 

 

 

Sofia – koningin parel en diamanten tiara

 

 

 

 

 

Letizia , koningin Ena’s parel en diamanten tiara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voorpagina openbaring a4

 

 

 

pijl-omlaag-illustraties_430109

 

 

preview en aankoop boek “De Openbaring “: 

http://nl.blurb.com/books/5378870?ce=blurb_ew&utm_source=widget

 

 

JOHN ASTRIA

JOHN ASTRIA

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.