Ezechiël 38: Mensenkind, richt uw blik op Gog, het land van Magog

Standaard

Categorie: religie

 

 

When will Ezekiel's Chapters 38 and 39 prophecies be fulfilled? | Mission Venture Ministries

.

.

.

Ezechiël 38: Mensenkind, richt uw blik op Gog, het land van Magog

.

Ezechiël 38:1 “Het woord van de Heer kwam tot mij: 2. Mensenkind, richt uw blik op Gog, het land van Magog, de oppervorst van Mesech en Tubal, en profeteer tegen hem.

3. Zeg: Zo zegt de Heere: Zie, Ik zál u, Gog, oppervorst van Mesech en Tubal! 4. Ik zal u omkeren, Ik zal haken in uw kaken slaan en Ik zal u doen uittrekken: u, met heel uw leger, paarden en ruiters, allen uitmuntend gekleed, een grote strijdmacht met grote en kleine schilden, die allen het zwaard hanteren.”
.
Als we heel dit en het volgende hoofdstuk lezen dan wordt steeds duidelijker dat het hier om Rusland gaat, het land in het uiterste Noorden van Israël, samen met landen als Iran, het vroegere Perzië, Turkije en vele anderen. God richt zich telkens in het boek Ezechiël tot de profeet met de woorden: Mensenkind. Daarmee weten we dat wat gezegd wordt niet moeilijk te begrijpen zal zijn voor de betreffende mensen.
.
In vers 4 lezen we dan: Ik zal u omkeren…..Uit het vervolg blijkt dat God de blik van Rusland zal richten naar Israël.
.
.
.

Waarop is hun blik dan eerst gericht, en waarom?

 

.Na de val van het Sovjet Rijk kwamen steeds meer landen van het Oostblok in de invloedsfeer van het Westen. Sommigen werden zelfs lid van de NAVO en de EU.

En nadat Poetin de macht naar zich toegetrokken had in Rusland tracht hij die opmars van de NAVO tegen te gaan. Immers als ook de Oekraïne tot dat bondgenootschap zou toetreden, dan is er geen buffer meer tussen Rusland en het Westen. Voor hen is dat mogelijk een gevaarlijke situatie.
.
Uit de troepen opbouw van dit jaar blijkt dat Poetin op z’n minst een ernstige waarschuwing wil afgeven aan de NAVO. De blik van Rusland is nu dus op de ontwikkelingen met de NAVO gericht!
.
En dan zegt God: Ik zal u omkeren en die blik een andere richting geven. Daarna slaat God haken in de leider van Rusland om hem naar Israël te trekken. Hoe wordt je blik van een onderwerp afgewend en op iets heel anders gericht?
.
De vraag is wat er gaat gebeuren met de NAVO/ Amerika waardoor Rusland zijn blik wordt afgewend van die dreiging? Let wel! Er staat dat God dat gaat doen. Een grote natuurramp zal Amerika en Europa treffen en zo een einde maken aan de wereldmacht van Amerika en tevens aan de macht van de NAVO. Tsunami’s zullen die gebieden treffen. Dan is de blik van Rusland niet meer op het westen gericht !
.
Maar waarom dan de blik gericht op Israël? Omdat God dat wil, om daar die grote legers van Rusland en anderen te vernietigen en zo aan Israël te tonen dat Hij hun God is die voor hen strijd. Dat ze niet meer op Amerika en het Westen moeten vertrouwen maar op hun God. Dat lezen we in Ezechiël 38/39. Daarom zal God haken in Rusland slaan en hen zuidwaarts trekken. Het is alsof je daar helemaal niet naar toe wilt, maar je moet wel want God maakt dat je daarheen gaat. Het is Gods wil !
.
Als we Openbaring 6 de eerste vier zegels die geopend worden nader bezien, dan blijkt dat het tweede zegel te maken heeft met een grote oorlog in Israël. Het zwaard van de één zal tegen de ander zijn lezen we hier en in Ezechiël 38/39. Dat is wat er ook in de tijd van Gideon gebeurde: God zorgde voor de overwinning.
.
Het eerste zegel is een grote natuurramp waardoor Amerika verwoest wordt. Het tweede zegel is die oorlog in Israël., waarin afgerekend wordt met Rusland en vele Islamitische landen zoals Turkije en Iran. Grote armoede en pestziekten zijn het gevolg.
Maar voor die tijd is de Opname van de Bruid van Christus.
.
.
.
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.