Zou Vladimir Poetin Gog kunnen zijn?

Standaard

Categorie: religie

 

 

Vladimir Poetin

 

 

Zou Vladimir Poetin Gog kunnen zijn?

 

Volgens de Schrift zal een agressieve en autoritaire heerser ontstaan, die wordt aangeduid als “Gog” uit Rusland (in de Bijbelse tijd bekend als “Magog”), om in de laatste dagen een coalitie van naties tegen Israël te leiden, in wat bekend staat als de Ezechiël 38-39 oorlog.

Aangezien deze heerser waarschijnlijk die van een huidige of toekomstige leider van Rusland is, en het toneel lijkt te zijn voor de Ezechiël 38-39 oorlog, is er misschien wel een geloofwaardige kandidaat voor Gog. En die is er ook: Vladimir Poetin. Er is weinig bekend over deze man, die vanuit het niets naar de zetel van de Russische macht werd gekatapulteerd. Wat wel bekend is, is dat Poetin zeer nauw aansluit bij de beschrijving van Gog…

1. Gog is een dictator met zo’n machtige reputatie naar de landen van de wereld toe dat ze aarzelen om hem rechtstreeks te confronteren (Ezechiël 38:13). Poetin is een onbetwiste dictator, en hij en Rusland worden al zo machtig dat niemand in de wereld hen kan tegenhouden. Forbes heeft vier jaar op een rij Vladimir Poetin de machtigste persoon ter wereld genoemd. Garry Kasparov zegt in zijn boek “Winter komt”: “Poetins Rusland is duidelijk de grootste en gevaarlijkste bedreiging voor de wereld van vandaag. Time magazine (2014) stelt dat Vladimir Poetin zichzelf niet ziet als president of premier van Rusland, maar eerder als haar moderne tsaar (Gog is een titel als “Tsaar”). Poetin doet zijn naam – Vladimir – zeker eer aan: Universele heerser!

2. Gog valt de kleine natie Israël binnen (Ezechiël 38). Poetin en zijn Rusland hebben een geschiedenis van bewegen in en het veroveren van zwakke naties. Poetin viel het land Georgië binnen (bezet 20 procent van het land), heeft het zuidelijke Oekraïense schiereiland de Krim (geannexeerd, maakte het deel van Rusland), oostelijk Oekraïne controleert het vandaag de dag, en het heeft de Syrische regering overgenomen.

Volgens Joel C. Rosenberg: “Hij is het ene land na het andere binnengevallen en je kent het gezegde: ‘Als je een muis een koekje geeft, wil hij een glas melk. Putin heeft een hele zak koekjes gegeten, en nu heeft hij een melkveehouderij gepakt en niemand houdt hem tegen”.

3. De manier waarop Gog Israël binnenvalt is snel en overweldigend (Ezechiël 38:9; Daniël 11:44). Putin heeft een verleden van berekend en overweldigend geweld. Masha Gressen zegt in haar boek “De man zonder gezicht”: “…Putin schilderde zichzelf als een consequent overhaaste, fysiek gewelddadige man met een nauwelijks beheersbaar temperament”. Poetins jeugdvriendin herinnert zich dat bijvoorbeeld:

“Als iemand hem ooit beledigde, zou Vladmir onmiddellijk op de man springen, hem krabben, hem bijten, zijn haren bij de wortel uitscheuren – alles doen om hem op enigerlei wijze te vernederen… hij zou oplaaien en zijn verontwaardiging uiten. Hij deed dit meerdere malen.”

Poetins overweldigende geweld en impulsieve temperament dat zich manifesteerde in de tentakels van de KGB/FSB (Russische inlichtingendiensten, de organisaties waar Poetin deel van uitmaakte voordat hij president werd), heeft de verticale macht doen herleven die hem in staat stelde om effectief aan het hoofd te staan van een veiligheidsstaat zoals Hitlers nazi-SS. Is dit hetzelfde nauwelijks beheersbare temperament dat “met grote woede zal voortgaan om te vernietigen, en velen weg te vagen”? (Dan. 11:44)

4. Het motief voor Gogs invasie is het stelen van Israëlische grondstoffen (Ezechiël 38:12). Poetin is ook berucht, omdat hij neemt wat hem niet toebehoort, met inbegrip van persoonlijke bezittingen en bedrijfsmiddelen die aan andere individuen en bedrijven toebehoort. Een opmerkelijk voorbeeld is de sluiting door Putin van het grootste particuliere olie- en gasbedrijf van Rusland, Yukos, en de inbeslagneming van de activa.

Hier zijn nog twee andere voorbeelden uit Gressens boek, waaruit Poetins terugkerende drang tot stelen blijkt:

  • In 2005, toen Putin gastheer was van een groep Amerikaanse zakenlieden, stak hij een 124-diamant Super Bowl ring in zijn zak van de New England Patriots eigenaar Robert Kraft.
  • In hetzelfde jaar werd Poetin ontvangen als een speciale gast in New York, en knikte hij naar een van zijn lijfwachten, die een glazen replica pakte van een automatisch wapen, type Kalashnikov, gevuld met wodka, en bracht het de kamer uit en liet de gastheren sprakeloos achter.

5. Gog zal waarschijnlijk de enorme hoeveelheden aardgas en olie uit Israël willen stelen (zie hier; Ezechiël 38:12). Poetin heeft zijn doctoraat over de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen daadwerkelijk afgerond! Zijn doctoraat had als titel: ‘Natuurlijke hulpbronnen en de ontwikkelingsstrategie voor de Russische economie’. Het idee van de exploitatie van grondstoffen is dus goed en echt verankerd in Poetins geest, en hij lijkt een sterke drang te hebben om te stelen wat hem niet toebehoort. Geen goede mix.

Interessant, direct na de grote olievondst van Israël op de Golanhoogte, belde Putin de Israëlische Premier en bood aan om de olie- en gasvoorraden van Israël te bewaken. Toen bestelde Poetin de troepen in Syrië en begon de Russische militaire interventie in Syrië – het is mogelijk dat Poetins interesse om Syrië te helpen, verband houdt met deze recente olievondst! Het lijkt erop dat Poetin zijn oog op de buit heeft (Ezechiël 38:12).

6. Gog zal zorgen voor luchtdekking (vliegtuigen en helikopters) voor de vele troepen die hij in de bergen aan de Syrische kant van de grens heeft samengetrokken (Ezechiël 38:4-6). In de herfst en winter van 2015 stuurde Poetin honderden troepen, vele vliegtuigen, helikopters, drones en andere wapens naar een militaire basis in Syrië. Met elke dag die voorbijgaat, raakt Vladimir Poetin nauwer betrokken bij het Midden-Oosten: hij stuurt meer troepen, betere vliegtuigen, helikopters en drones, en krachtigere en geavanceerdere wapens. Daarnaast heeft Poetin een tweede basis in aanbouw; een radar- en raketverdedigingssysteem in aanbouw; helikopterplatformen, luchtverkeersleidingstorens, opslaggebouwen en mobiele wooneenheden in aanbouw, en meer. Gog bereidt zichzelf voor en voor al zijn bondgenoten (Ezechiël 38:7).

 

( )

Russische strijdkrachten komen aan in Syrië

 

7. Gog is meesterlijk in geheime planning en vormt een slecht plan (Ezechiël 38:10). Putin is zonder twijfel meesterlijk in geheime planning en een man met een plan. Poetins meesterplan is om het Westen te vernietigen door de Europese Unie te breken, de NAVO te verdelen, de Verenigde Staten te frustreren en te verontrusten, en de wereldwijde invloed van Rusland uit te breiden (in een poging om de macht van de voormalige Sovjet-Unie te heroveren). Is het te moeilijk om zich voor te stellen dat Poetin een slecht plan tegen Israël opstelt?

 

( )

 

Ontmoeting van Poetin met de leider van Iran

 

8. Gog zal vele bondgenoten aantrekken om samen met hem te vechten; en hij zal het bevel over hun troepen overnemen (Ezechiël 38:5-7). Putin ontmoette onlangs vele leiders en kondigde plannen aan voor Rusland, samen met Iran, Soedan en Turkije (alle Russische bondgenoten in de strijd van Gog en Magog) om hun militaire samenwerking op te voeren! Deze landen respecteren zijn leiderschap en lijken met hem door te gaan.

Interessant, in de Ezechiël 38 alliantie is “Put” met hen (Ezechiël 38:5). Put verwijst naar het moderne Libië, maar kan het ook een afkorting zijn voor Putin?

9. Gog zal optreden als een bewaker van zijn bondgenoten en zijn agressie rechtvaardigen als zelfverdediging van hen (Ezechiël 38:7). We zien Poetin in de recente invasies als “bewaker”. Poetins rechtvaardiging voor de acties op de Krim was er bijvoorbeeld een van hulp voor de Russisch sprekende volkeren die zich onderdrukt voelen en niet vertegenwoordigd worden door de politieke autoriteiten die over hen heersen.

Interessant is dat er naar verluidt meer dan een half miljoen Russischtaligen in Israël wonen. Is het te moeilijk zich voor te stellen dat de Russen, onder leiding van Poetin, Tel Aviv en Jeruzalem binnenstormen om deze Russischtaligen te “beschermen” tegen zogenaamde onderdrukking? Zou dit een manier kunnen zijn waarop Gog zijn invasie in Israël rechtvaardigt?

 

( )

Putin zegt dat hij zich het recht voorbehoudt om de Russen in Oekraïne te beschermen

10. Gog is een tegenstander van God (Ezechiël 38:3). Dat geldt zeker voor Poetin, want hij is zowel communist als atheïst. Lange tijd waren de leiders onder hen die de mensheid wilden onderdrukken en vernietigen en het christendom wilden uitroeien, communistisch Rusland en China.

 

Zou Poetin Gog kunnen zijn?

 

De komende persoon van Gog zal pas bekend zijn als de gebeurtenissen van Ezechiël 38-39 plaatsvinden, dus het is te vroeg om een dergelijke conclusie te trekken. Dit gezegd zijnde, wijzen alle acties van Poetin erop dat hij een bijbelse profetie, die duizenden jaren geleden is vastgelegd, zou kunnen vervullen. Als Poetin inderdaad Gog is, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de invasie van Israël door de noordelijke coalitie in de komende 6 jaar zal plaatsvinden, en wel om drie redenen:

In de Russische grondwet staat dat de president niet meer dan twee opeenvolgende termen mag dienen, wat betekent dat Poetin verplicht zou zijn om in 2024 af te treden.

Poetin is 66 jaar oud en de gemiddelde levensverwachting voor een man in Rusland is 66 jaar.

Het toneel is ingericht voor de vervulling van Ezechiël 38-39.

Als Poetin geen Gog is, dan zet hij zeker het toneel op voor Gog!

 

Opmerking: dit artikel werd geschreven voordat Rusland, onder leiding van Poetin, Oekraïne met geweld binnenviel in het voorjaar van 2022!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.