Heiligen die stierven op 33 jaar

Standaard

categorie : religie

.

.

Verenigd met Christus: Heilige zielen die stierven op de leeftijd van 33

.

Voor eeuwen is het nu een algemeen traditioneel geloof binnen de Kerk geworden dat Jezus Christus stierf op de leeftijd van 33 jaar. Het getal drie verwijst uiteraard naar de Heilige Drievuldigheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Bij twee achtereenvolgende getallen drie [33], verwijst de tweede drie naar de tweede persoon van de Heilige Drievuldigheid en dit is, zoals we allen weten, de Zoon, Jezus Christus. Zulke feiten geven een diepere betekenis voor het begrijpen van de nu reeds heel lange traditie van de dood en de verrijzenis van Jezus Christus op de leeftijd van 33 jaar.

Men komt herhaaldelijk heiligenlevens tegen die, zoals Jezus Christus, stierven op de leeftijd van 33 jaar. Nu zijn mensen die leven als heiligen al een relatief klein aantal mensen binnen de Kerk. Velen zijn onderverdeeld in heiligen, zaligen en dienaars van God. Gaan we de groep nog verkleinen, dan vinden slachtofferzielen. Dit zijn zielen die speciaal door God zijn geroepen om te lijden in éénheid met Christus voor de bekering en de verlossing der zielen. Vijf van deze zielen droegen de stigmata.

Slachtofferzielen lijden niet alleen, maar zij zijn ook symbolisch verbonden en verenigd met Jezus Christus en Zijn lijden en dragen hun leven op in eenheid met Jezus voor de bekering van de zielen. Maar is het echt zo verbazingwekkend dat deze mystieke-slachtofferzielen precies overleden op de leeftijd van 33 jaar, juist dezelfde leeftijd als de dood van Jezus, met wie ze zich in eenheid offeren? Leefden ze tenslotte allemaal niet naar het beeld van Jezus’ leven van boete, opofferingen en vooral Zijn lijden?

Zo blijkt dat, voor een aantal slachtofferzielen, hun lijden in éénheid met Jezus werd bekroond door te sterven zoals Hij, op de leeftijd van 33 jaar. Achter dergelijke feiten dient een teken te worden gezocht van de authenticiteit van hun roeping en opdracht en het is een hemelse bevestiging dat hun leven er één was van een heroïsche opoffering in éénheid met Jezus voor de bekering van de zielen.

.

Acht mystieke die, zoals Christus, stierven op de leeftijd van 33 jaar

.

Heilige Catharina van Siena [1347-1380], mystica, gestigmatiseerde, slachtofferziel

.

.

Catharina von Siena

.

.

Heilige Faustina Kowalska [1905-1938], mystica, slachtofferziel

.

Faustina

.

.

Zr. Josepha Menendez [1890 -1923], mystica, slachtofferziel

.

Josefa Menendez

.

.

Heilige Michael Argemir [Heilige Michaël van de Heiligen] [1591-1625],

priester, mysticus, slachtofferziel

.

Michaël Argemir

.

.

Zalige Mariam Baouardy [1846-1978], mystica, gestigmatiseerde, slachtofferziel

.

Mariam Baourdy

.

.

Marie Rose Ferron [1902-1936], mystica, gestigmatiseerde, slachtofferziel

.

Marie Rose Ferron

.

.

Dienares van God, Domenica  Lazzeri [1815-1848], mystica, gestigmatiseerde, slachtofferziel

.

Domenica Lazzeri

.

.

Dienares van God, Louise Lateau [1850-1883], mystica, gestigmatiseerde, slachtofferziel

.

Louise Lateau

.

.

Er zullen nog meerdere zijn, vooral tijdens de vroegere eeuwen, omdat men van vele heiligenlevens, zo ver in het verleden, de geboortedatum niet kent.

Een andere slachtofferziel en mystica is Maria von Mörl [1812-1868], die de genade van de stigmata ontving gedurende precies 33 jaar. Interessante weetje over deze mystica is dat ze een tijdgenote was van de Dienares van God, Domenica Lazzeri. Op een dag vond men Domenica, die totaal bedlegerig was, afwezig uit haar bed. Na langdurig zoeken kon men haar maar niet vinden.

Tot ieders verrassing echter, bevond ze zich enkele uren later opnieuw in bed. Onmiddellijk werd haar de vraag gesteld hoe ze haar bed kon hebben verlaten en ook waar ze geweest was, waarop ze antwoordde: “Ik werd bij mijn lijdende zuster gebracht, Maria von Mörl, en samen hebben we tot Jezus gebeden.”

.

.

Maria von Mörl

.

.

.

.

preview en aankoop boek “De Openbaring “: 

http://nl.blurb.com/books/5378870?ce=blurb_ew&utm_source=widget

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.